Misi Kemanusiaan Syria Care 7.0 (Hari Pertama)

WhatsApp Image 2018-11-30 at 9.38.58 AM

Alhamdulillah kami telah selamat tiba di Beirut, Lubnan. Musafir lebih dari 13 jam berjalan dengan baik serta Allah permudahkan. Alhamdulillah.

Setelah selesai mengambil barang kami menuju ke tempat letak kereta. Kelihatan sebuah van dengan pelekat misi kali ini. Pada awalnya saya sangkakan kain perentang yang diletakkan di van tersebut. Rupanya ia pelekat khas yang ada lubang-lubang kecil. Jadi dari dalam kita masih boleh melihat ke luar.

Dalam perjalanan, Sheikh Mahir wakil Syria Care di sini membawa kami merasai ke’kah sejenis roti Lubnan yang diselaputi bijan. Baru sahaja keluar dari ketuhar, dibelah dua dan disapu keju Emmm sedapnya. Kemudian dibawa pula makan shawarma. Macamana sedap pun tapi badan dah penat makan sikit sahaja.

Sepanjang perjalanan di dalam kapalterbang saya tak dapat langsung lelap.

Selepas makan kami pergi ke tempat penginapan. Bersihkan diri dan solat barulah dapat melabuhkan badan. Sudah lebih dari 24 jam berjaga. Berasa sedikit penat tapi tak pening kepala. Mungkin kerana perjalanan siang jadi tak terasa jetlag. Dan syukur sangat lutut tak pula sakit macam selalu. Elok je boleh berjalan agak jauh.

Esok nak bangun awal untuk mulakan tugasan. Semoga lena datanglah menjenguk. Saya rindu padanya😭.

#syriacarehumanitarianmission7
#Iamahumanitraianworker

Kongsi Artikel Ini