Misi Kemanusiaan Syria Care 5.0 : Rumah Persinggahan Di Reyhanli

23592169_1497835670303266_7110545322784930546_o

RUMAH PERSINGGAHAN MEREKA YANG TERCEDERA- REYHANLI HATAY, TURKI
30/10/2017

Dalam melaksanakan misi kemanusiaan di kawasan berhampiran sempadan seperti Reyhaniah,pihak pasukan petugas Syria Care mendapati wujudnya banyak rumah-rumah penginapan yang memberi peluang untuk mereka yang tercedera dan telah melalui pembedahan untuk tinggal sementara mendapatkan rawatan susulan.
Ini merupakan rumah sedemikian yang kedua dilawati para petugas Syria Care sewaktu pelaksanaan Misi Kemanusiaan Syria Care 5.0 baru-baru ini.

Sangat sedih bila melihatkan tahap kecederaan yang terpaksa mereka tanggung dalam usia yang masih muda.Majoriti dari mereka mengalami kecederaan kekal seperti lumpuh, terputus kaki atau tangan dan ada pula yang hilang rupa asal seperti yang dialami Abu Haitham.

Beliau yang ketika itu sedang berjalan terkena serpihan bom yang terjatuh tidak jauh dari tempatnya berjalan.

Pembedahan pertama telah dilakukan hasil wang yang telah dihulurkan pihak Syria Care ketika menziarahinya tahun lepas. Dan kini beliau memerlukan satu lagi pembedahan untuk memperbaiki hidung dan saluran pernafasannya.

Pihak Syria Care sekali seperti tahun lepas tampil menghulurkan sumbangan agar beliau boleh segera melakukan pembedahan tersebut.

Terima kasih kepada semua rakyat Malaysia atas sumbangan yang telah diberikan. Sumbangan anda memberi satu lagi peluang kepada ramai rakyat Syria terus hidup dengan lebih baik.

Teruskan menyumbang!

Kongsi Artikel Ini