Malam Amal Kemanusiaan : Eyes2Heart | 11 November 2018

DSC03336

11 November 2018

Malam Amal Kemanusiaan : Eyes2Heart yang bertempat di Restoran Terapung D’Saji Titiwangsa KL telah berlangsung dengan jayanya pada malam Ahad, 11 November 2018 yang lalu.

Majlis yang dianjurkan oleh Syria Care dengan kerjasama NAR Records, Restoran D’Saji Titiwangsa, Rabbani Productions (M) Sdn Bhd dan juga Our Records Sdn Bhd ini dimulakan dengan sesi ‘meet & greet’ bersama artis untuk pakej Platinum.

Antara dif-dif kehormat yang hadir ialah Pn Masdiana Muhammad, Isteri YB MenterI Besar Selangor, Datin Norshuhailiza, En. Zaini dari Malaysia Thailand Halal Food Festival (MATHAF), En. Mohd Zain dan isteri mewakili Universiti Kebangsaan Malaysia dan tidak ketinggalan En. Wan Rosedi selaku Pengurus Restoran Terapung D’Saji Titiwangsa, KL.

Majlsi dimulakan dengan ucapan pembukaan oleh Pengerusi Syria Care, Pn. Siti Sakinah binti Meor Omar Baki yang telah menjentik hati para hadirin dengan menggambarkan keadaan saudara kita di Syria yang terpaksa hadapi musim sejuk tanpa sebarang kelengkapan diikuti dengan tayangan video multimedia yang disediakan.

Alhamdulillah, seluruh hasil pembelian meja dan kerusi pada Malam Amal Kemanusiaan : Eyes2Heart ini disalurkan kepada Tabung Kemanusiaan Syria Care bagi menampung segala keperluan rakyat Syria ketika ini.

Program ini turut diserikan dengan persembahan dari selebriti tanah air seperti Kumpulan Nasyid Rabbani, Khai Bahar, Azhar Hilmi, Adik Jay Nazif, Amir Aswady serta Suffian Amrin sebagai Pengacara.

Pada pertengahan majlis, Pengerusi Majlis bersama kumpulan Rabbani membuka slot bidaan lukisan yang diberi kepada Syria Care dan ia berjaya dijual dengan harga RM6,000 oleh Encik Zaini dari MATHAF.

Majlis diteruskan lagi dengan serahan sumbangan yang dikumpulan oleh beberapa individu hebat antaranya Ustazah Latifah serta kumpulan peminat Khai Bahar iaitu Khai Bahar Empire (Malaysia) dan juga Khai Bahar Singapura yan turut hadir pada majlis ini.

Syria Care mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua hadirin yang datang dan menyokong usaha-usaha kemanusiaan Syria Care pada Malam Amal Kemanusiaan : Eyes2Heart.

Tidak dilupakan juga, rakan-rakan media iaitu DIVA TV1, Brigade TV, Media Online, RTM Online dan lain-lain.

Semoga nilai kemanusiaan yang ingin disampaikan melalui penganjuran majlis ini dapat dirasai oleh seluruh hadirin yang hadir pada malam tersebut.

[huge_it_slider id=”473″]

 

[huge_it_slider id=”474″]

 

Kongsi Artikel Ini