AQIQAH4SYRIA: FAIHA NURAQILA MOHD FITRY : APRIL 2018

0002

👶🏻Aqiqah: Faiha Nuraqilla Mohd Fitry

🐑 Bilangan : 1 ekor kambing

🐑 Tempat : Idlib Syria

🐑 Tarikh : April 2018

🐑 Penerima daging : Pelarian Timur Ghoutah di Idlib

🐑 Perlaksana : NGO Emaar AlSham di Idlib Alhamdulillah. Penyembelihan dan agihan daging kambing aqiqah ini akhirnya berjaya dilaksanakan setelah pelbagai kesulitan dialami di Timur Ghoutah.

Para perancangan asal, aqiqah ini dilaksanakan di sana, tetapi akibat evakuasi yang berlaku maka ia ditangguhkan sementara.

Dengan izin Allah, agihan kali ini dapat disempurnakan khas buat penduduk Timur Ghoutah yang melarikan diri ke Idlib setelah kawasan mereka terpaksa dikosongkan pada awal bulan lalu.

Lebih mengharukan ketika kami menerima foto-foto ini apabila melihat petugas-petugas yang sama seperti di Timur Ghoutah masih terus berkhidmat dan berbakti untuk rakyat Malaysia walaupun mereka telah berhijrah ke Idlib sekarang.

Terima kasih kepada ibu bapa adik Faiha Nuraqilla kerana memberi kepercayaan kepada Syria Care untuk menguruskan ibadah ini sekaligus membahagiakan mereka dengan agihan daging kali ini.

Semoga Allah menerima aqiqah ini sebagai ibadah yang sempurna. JazakumuLLahu khairan kathira.

*** Sekiranya anda berminat untuk laksanakan aqiqah anak anda di Syria, boleh hubungi Pegawai Kewangan di talian 011 28809820 untuk pertanyaan lanjut.

#Aqiqah4Syria #TabungKemanusiaanSyriaCare #syrianchildren #SyriaCare #SyriaCareforhumanity #kitaperihatin #kitamembantu #IniBukanKerjaMainmain #RM20forhumanity #CIMB8601894560 #Maybank562106653575

[huge_it_slider id=”171″]

Kongsi Artikel Ini